fbpx

Het Coronavirus in Palestina

Hoe gaan onze Palestijnse ICT partners om met de Coronacrisis? We vroegen Amjad, onze contactpersoon uit Palestina om ons op de hoogte brengen. Als je het ons vraagt indrukwekkende stappen en resultaten!

Amjad verbaasde ons: ’Ik kan je vertellen dat al onze operaties volledig werken en net zo efficiënt zijn als we hadden verwacht. Soms zelfs meer. Fatima, een ingenieur zegt: “Ik werk vanuit huis en voel dat ik productiever ben dan wanneer ik vanuit kantoor werk. Ik heb minder afleiding en minder telefoontjes van anderen.” Hiba, een Quality Assurance Engineer: “Ik was van plan om de hele week op vakantie te gaan, maar ik besloot mijn vakantie in te korten zodat ik me bij het team kon aansluiten om online te werken.’’

Teamprestaties verbeteren

Er werd een onderzoek uitgevoerd nadat er bijna een week vanuit huis was gewerkt. De gemiddelde prestatie van individuen was 7,9 uit tien en de totale teamprestaties werden geëvalueerd tot 8,3 uit tien. Dit vanwege het feit dat sommige teamleden thuis meer pauzes nemen, maar de teamefficiëntie werd minder beïnvloed. Er vallen een aantal dingen op:

  • Projecten verlopen zonder verandering of vertraging
  • Er wordt vaker gecommuniceerd dan voorheen
  • Er wordt meer meegedacht met werknemers en families

De invloed van de Coronacrisis

Amjad is erg positief over het voortbestaan van de Palestijnse ICT bedrijven. ‘’ We zien geen enkele reden waarom de Coronoa-pandemie de samenwerking met Palestijnse bedrijven zou ontmoedigen. Integendeel, het is een goede manier om in deze moeilijke tijden kosten te besparen en vooral de missie van PTF uitkomst kan bieden.’’ Juist het outsourcen biedt mogelijkheden omdat er kosten bespaard worden. Medewerkers kunnen direct taken oppakken die openliggen zonder enige vertraging omdat er eerst meetings moeten plaatsvinden.

‘’Als een bedrijf onze diensten nu nodig heeft, zijn we graag onmiddellijk betrokken. Een van de belangrijkste lessen die we tijdens deze crisis hebben geleerd, is dat als je eenmaal het uitstekende personeel, onze belangrijkste troef hebt, ze elke kritieke situatie kunnen overwinnen.’’ Het is duidelijk dat de partners hun medewerkers op nummer 1 hebben staan en hierin willen blijven investeren. Medewerkers hebben zelfs een uur extra pauze gekregen om families thuis te kunnen helpen.

Wij bewonderen de werkmethode van onze partners in Palestina en wensen hen en hun families enorm veel succes. Net als alle bedrijven in Nederland en de rest van de wereld.