fbpx
First Trip Programming Their Future

De eerste officiële introductiereis naar Palestina

Van 1 tot en met 4 november reisde het hele PTF-team naar Palestina voor een eerste officiële bijeenkomst op locatie. Samen zijn er verschillende locaties bezocht en hebben er waardevolle ontmoetingen plaatsgevonden.

Waarom deze reis naar Palestina?

De reden voor deze reis was om het PTF-programma op de kaart te zetten, maar ook om ons vertrouwd te maken met het land Palestina. Ons eerste doel is om een brug te slaan tussen bedrijven in Nederland, die deze willen outsourcen en verbinden met gekwalificeerde programmeurs in Palestina (Westbank en Gaza). Ons tweede doel is het creëren van een ecosysteem van gebruikers en dienstverleners die uiteindelijk ook de transformatie van kennis van Nederlandse zeer ervaren ingenieurs rechtstreeks naar de programmeurs en studenten in Palestina zullen vergemakkelijken.

Samen hebben we de huidige activiteiten besproken en onze plannen concreet gemaakt. Dit alles gebeurde in de context van het opbouwen van een ecosysteem en duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen. Twee waarden die we als team enorm waarderen.

Dit is hoe we onze dagen doorbrengen

Tijdens de reis vonden er een aantal vergaderingen plaats. We kregen een rondleiding door Rawabi, een Palestijnse moderne stad in aanbouw op de Westelijke Jordaanoever. Tijdens het bezoek aan Rawabi vonden verschillende ontmoetingen met relevante bedrijven plaats.
Er waren ook vergaderingen gepland in Albireh. Deze bezoeken eindigden met meet & greet-sessies in Ramallah met twintig potentiële bedrijven die geïnteresseerd zijn in het PTF-programma. Na deze bijeenkomsten hebben we een lijst gemaakt van bedrijven die geïnteresseerd zijn in een toekomstige samenwerking.

Wat het ons heeft gebracht

De verschillende bijeenkomsten met verschillende bedrijven hebben ons veel inzicht gegeven in wat er op de Palestijnse markt aanwezig is en welke partijen aan het programma willen deelnemen. Dit is erg interessant omdat we nu nog beter kunnen inspelen op de behoeften binnen de Nederlandse markt. Tot slot spraken we ook met onze subsidieverlener en ambassadeur (Kees van Baar) om hen te informeren over de voortgang binnen het project.

Waardevolle verbindingen

Al met al was dit een zeer waardevol eerste bezoek. De rondleidingen, de vergaderingen met verschillende bedrijven en het gesprek met onze subsidieverstrekker hebben ervoor gezorgd dat de eerste stappen zijn gezet. We zijn begonnen met het bouwen van de brug tussen Palestina en Nederland. De Nederlandse IT-markt kan informatie putten uit een zeer relevant Palestijns netwerk.

We zijn blij met de resultaten die we hebben behaald en kijken uit naar verdere versterking van de brug tussen Nederland en de Palestijnse IT-markt in de komende periode.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *